Arto Merisalo aitoja ajatuksia Artolta

JOULUTERVEHDYS "PAKKOLOMAMATKALTANI" TUUSULAN JOKELAN "VALTIONHOTELLISTA"

  • JOULUTERVEHDYS "PAKKOLOMAMATKALTANI" TUUSULAN JOKELAN "VALTIONHOTELLISTA"

Tänä vuonna vietän joulun normaalista poikkeavissa olosuhteissa täällä Tuusulan Jokelan ”valtionhotellissa” tutkintavankeudessa odottamassa tammikuussa 2013 alkavaa juttujemme hovioikeuskäsittelyä. Joulu on ollut minulle aina muistamisen aikaa. Yleensä perinteisesti jouluaikaan olen saanut muistaa kavereita, ystäviä ja yhteistyökumppaneita eri tavoin. Nyt nämä mahdollisuudet ovat tänä vuonna rajalliset. Siksi laitan muistamisen ja tervehdyksen näin blogin muodossa.

Mennyt vuosi (2012) on ollut minulle erityisen vaiherikas ja monella tavalla täynnä vaikeita kokemuksia. Olen ollut vaalirahakohun alettua toukokuusta 2008 lähipiirini kera jatkuvasti julkisuudessa ja lokakuussa 2011 alkaneet oikeudenkäynnit Helsingin käräjäoikeudessa päättyivät 18.04.2012 kannaltamme suoranaiseen ” murskatuomioon.” Hovioikeuden ratkaisu asiassamme saataneen  huhti-toukokuussa 2013. Sen jälkeen näemme, miten matkani täältä jatkuu. Jatkuva julkisuus, oikeudenkäynnit ja odottaminen (2008-2012) olivat uuvuttaneet ja vieneet minut sekä lähipiirini henkisen ja fyysisen suorituskyvyn äärirajoille. Tavallaan tämä ”pakkoloma-mahdollisuus” ja eräänlainen pakkopysähtyminen taisivat olla minulle sittenkin paikallaan. Painoni on pudonnut (-29 kg) ja kuntoni on merkittävästi kohentunut.

Suurin huoleni ja murheeni täällä ollessani ovatkin olleet rakkaimpien läheisteni selviytyminen. He ovat joutuneet tämän minua ja meitä kohdanneen julkisuuden, oikeudenkäyntien ja käräjäoikeuden tuomion vuoksi monella tavalla vaikeaan tilanteeseen. Mutta ystävien apu ja tuki ovat auttaneet heitä ja minua. On ollut hienoa havaita, että asevelihenki ”veljeä ei jätetä, eikä hylätä” on yhä voimissaan. Sen ovat osoittaneet useat kymmenet ystävät, jotka olette käyneet tapaamassa minua täällä ja/tai muistaneet minua sekä läheisiäni muulla tavoin tänä aikana. Apunne ja muistamisenne on ollut korvaamaton. En varmasti osaa kyllin kiittää siitä. Ilman kavereita, ystäviä ja yhteistyötahoja sekä lähipiiriäni en olisi jaksanut ja selviytynyt, enkä jaksaisi ja selviytyisi jatkossakaan!

Haluan toivottaa sinulle ja läheisillesi joulurauhaa, siunausta sekä menestystä tulevalle vuodelle 2013! Olkoon tuleva vuosi meille kaikille edeltäjäänsä parempi!

Täällä Jokelassakin ajatuksissani soivat Vesa-Matti Loirin esittämän Vexi Salmen ja Kassu Halosen sanoittaman ja säveltämän Sydämeeni joulun teen laulun sanat:

”Näin sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen, taas Jeesus lapsi syntyy uudelleen.”

Arto Merisalo

Posti minulle kulkee tänne osoitteella: Pl. 20, 05401 JOKELA

Muut yhteydenotot ja viestit minulle tänne kulkevat juristini, asianajaja, OTT Harri Venton kautta, e-mailina: harri.vento@harrivento.fi tai kirjepostina: asianajaja Harri Vento, Kaisaniemenkatu 1 C 114, 00100 HELSINKI. Venton puhelin GSM 0400-482 015. Hän toimittaa tarpeen mukaan viestit minulle tänne Jokelaan viikoittain.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat