Arto Merisalo aitoja ajatuksia Artolta

Kansallinen veteraanipäivä - se on joka päivä -kiitos veteraaneillemme

 

 

Vietämme tänään kansallista veteraanipäivää, jota on maassamme vietetty vuodesta 1987 lukien. Aloitteen veteraanipäivästä teki silloinen pääministeri Kalevi Sorsa (sdp.) Veteraanipäivää olisi tullut viettää jo vuosikymmeniä ennen sitä ja jäljellä olevien hieman yli 30.000 veteraanin tulisi saada kokea, että veteraanipäivä on heillä jokaisena heidän loppelämänsä päivänä.

Oli upeaa nähdä tänään Mikkelistä kansallisen veteraanipäivän pääjuhla, jossa läsnä olivat korkein valtiojohtomme, niin tasavallan presidentti puolisoineen, pääministeri, kuin merkittävä joukko politiikan ja elinkeinoelämän entisiä ja nykyisiä vaikuttajia sekä laaja joukko sotilaita, reservissä olevia ja palvelustaan edelleen suorittavia. Se kertoo laajasta arvostuksesta veteraanisukupolvea kohtaan. Liikuttavinta oli nähdä se suuri joukko veteraaneja, jotka olivat vielä jaksaneet saapua paikalle Mikkeliin ja heidän edustajansa puheenvuoro juhlassa. (http://areena.yle.fi/tv/2172332)

On onnellinen asia, että veteraaneille, tammenlehväsukupolvelle, annetaan nykyisin se arvo ja kunnia, joka heille kuuluu vapaasta isänmaastamme, siitä, että siniristilippu liehuu vapaan isänmaan merkiksi saloissamme.

Jukka Kuoppamäen sanoin saamme ja voimme todeta veteraanisukupolven ansiosta: "hiljaa kuusten kuiske soi, terveisensä tuuli toi, sininen ja valkoinen, värit ovat vapauden." Kiitos teille veteraanit !

Kamarineuvos Kalervo Hämäläisen upea sävellys ja sanoitus veteraanin iltahuuto kertoo kaiken tähän päivään liittyvän oleellisen, eli kansallisen veteraanipäivän ja tammenlehväsukupolven kunniaksi ja nöyrää kiitollisuutta heitä kaikkia kohtaan tuntien linkitän sen tähän loppuun sekä toivotan jokaiselle lukijalle aurinkoista kevätaikaa. Jalkaväenkenraalin ja Mannerheim ristin ritari Adolf Ehrnroothin sanoin: "Suomi on hyvä maa asua ja elää ja se on paras maa meille suomalaisille." Niin se on.

https://www.youtube.com/watch?v=arKxCiTZoyQ

Kansallisen veteraanipäivän terveisin

Arto Merisalo

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat