Arto Merisalo aitoja ajatuksia Artolta

Korkein oikeus on puhunut

 

 

Korkein oikeus (KKO) on tänään vapun aattona antanut nk. Nova-jutuissa alla olevan ratkaisun siltä osin, ettei jutuissa myönnetä valituslupaa syyttäjälle eikä asianosaisille. KKO ei siis ole asiaa käsitellyt, ainoastaan sen, antaako se valituslupaa vai ei. KKO:n päätös oli juristini OTT Harri Venton kanssa odottamamme mukainen.

Helsingin Hovioikeuden viime kesäkuussa (2013) antama päätös jää kaikilta osin voimaan. Se tarkoittaa sitä, että poliittisten osioiden (Kanerva, Rovaniemi, KMS) osalta kaikki syytteet ja tuomiot ovat lopullisesti hylätyt ja talousrikososiossa tuomiot jäävät ennalleen. Saamme tämän valitusluparatkaisun jälkeen/myötä mahdollisuuden hakea KKO:lta osittaista tuomionpurkua kaksoisrangaistavuudesta jutun nk. palkkanoston osalta, koska se on jo 2009 minulta rangaistusmuotoisesti verotettu korotuksineen-lisäyksineen ja sitten uudelleen rangaistu rikosjuttuna Helsingin käräjäoikeudessa huhtikuussa 2012 ja Helsingin hovioikeudessa kesäkuussa 2013, josta sain koko tuomiostani 3 vuoden osion. Eli se osio saatetaan saada KKO:ssa purkuhakemuksella puretuksi ja myös tuomiovirheistä eräiden veroihin liittyvien korvausten osalta, joita veroja on käytetty rangaistuksen ankaruuden mittaamisessa tuomiooni liittyen. Minua viisaammat miehet (juristini) uskovat, että tuomionpurkuhakemuksen kautta KKO mainituilta osin saattaisi purkaa Helsingin hovioikeuden päätöksen. Se jää aikanaan nähtäväksi, kun purkuhakemukset menevät KKO:lle ja ne käsitellään. En sen varaan elämässäni mitään rakenna.

Koko prosessihan on rangaistusten osalta kuitenkin läpikäyty ja sovitettu (ja myös koevapaudenkin osion osalta se on ohi kesäkuussa, reilun kuukauden kuluttua.)

Novan konkursseista tulee kesäkuussa kuluneeksi 5 vuotta ja vaalirahakohun alkamisesta nyt toukokuussa 6 vuotta. Onhan tässä ollut koettavana raskasta taivalta, mutta vanhan sanonnan mukaan "mikä ei ole kuolemaksi, se vahvistaa." Ja peiliin katsoen näen tapahtumiin liittyen suurimman syyllisen. Elämä jatkuu ja siitä sekä kaikesta koetusta (raskaistakin kokemuksista) kiitollisena jatkan matkaa elämässä eteenpäin ! Terveys, tieto, taito ja osaaminen ovat tallella ! Kiitos siitä Taivaan Isälle tuonne yläkertaan ! Ja erityiskiitos tj. Juha Kärkkäiselle luottamuksesta sekä uudesta mahdollisuudesta paluuseen työelämään (ja normaaliin elämään) tavarataloyhtiö J.Kärkkäinen Oy:n palveluksessa. Olen myös nöyrästi ja suuresti kiitollinen kavereiden, ystävien, yhteistyökumppaneiden, perhepiirin ja muiden tahojen tuesta minulle ja läheisilleni tämän 5 vuoden vaikean ja raskaan prosessin eri vaiheissa.

Iloitsen myös Ilkka "Ike" Kanervan, Ari Ruotsalaisen ja Toivo "Topi" Sukarin puolesta ! Heille kaikille wappu toi lopullisen vapauden tässä asiassa, kuten pitikin !

Samalla todettakoon, että YLE ohjelmajohtaja Riitta Pihlajamäen päätöksin hyllytti ja siirsi toimittaja Arvo Tuomisen minusta tekemän dokumentin vaalirahoittaja esityksen (joka piti olla 28.04.2014 klo 21.30) uuteen ajankohtaan yli eurovaalien, eli dokumentti esitetään YLE TV1:ssä 25.08.2014 klo 21.30. Toisaalta päätös harmittaa ja pidän sitä kummallisena, suoranaisena sananvapauden rajoittamiseen viittaavana toimenpiteenä. Kuitenkin dokumentti tulee uuden esitysajan osalta sopivasti pari kuukautta ennen tulevan kirjani julkistamista, eli sopii sekin.

Näissä merkeissä on ilo toivottaa sinulle ja läheisillesi mukavaa wappua ja kevättä ! smiley

 

Arto Merisalo

 

Tässä alla Korkeimman oikeuden (KKO) tiedote tältä päivältä:

 

PL/PB 301 | 00171 Helsinki/Helsingfors | Finland | Puh./Tel. +358 (0)2956 40000 | www.kko.fi

 

Tiedote 30.4.2014

 

Valituslupahakemukset hylättiin Nova‐yhtiöihin liittyneessä rikosasiassa

 

Korkein oikeus (KKO) on tänään antamallaan päätöksellä hylännyt syyttäjän ja eräiden ns. Novayhtiöiden

toiminnassa tapahtuneista rikoksista tuomittujen henkilöiden valituslupahakemukset.

Helsingin hovioikeuden tuomio jää siis pysyväksi.

 

Helsingin hovioikeus tuomitsi pääosan muutoksenhakijoina olleista vastaajista rangaistuksiin muun

ohella törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Hovioikeus hylkäsi

samaan kokonaisuuteen kuuluneet syytteet Varsinais‐Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana

toimineen, kansanedustaja Ilkka Kanervan ja Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtajana

toimineen Ari Ruotsalaisen lahjusrikosasioissa.

 

Päätös (30.4.2014, dnro R2013/719) on tilattavissa kirjaamosta, p. 02956 40050,

korkein.oikeus(at)oikeus.fi

 

Lisätiedot: Esittelijäneuvos Tom Laitinen, p. 02956 40156, tom.laitinen(at)oikeus.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat