Arto Merisalo aitoja ajatuksia Artolta

JYRKI KATAISESTA OPPIA MUILLE PUOLUEJOHTAJILLE

Katsoin suurella mielenkiinnolla tänään YLE TV1:ssä ykkösaamua, jossa Petri Kejosen vieraana oli Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen. ( http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/11/katainen_irlanti_ei_v... )

Hänen suoralinjainen, selkeä ja ymmärrettävä esiintymisensä sekä rehellinen ja suora asioihin kantaa ottava tyylinsä on sellainen, jota suomalaisten on helppoa ymmärtää.

Jyrki Katainen on noussut nopeasti suomalaisen politiikan ykkösmieheksi ja poliittiselta kompetenssiltaan hän on puoluejohtajista täysin ylivoimainen.

Hänen esiintymisistään ja lausumistaan saa selvän kuvan mitä hän kansalaisille kertoo ja sanoma menee perille jokaiselle kuulijalle. Ei tarvitse arvailla tai arvuutella mitä hän sanomisillaan tarkoittaa.

Tällaisia puoluejohtajia Suomi tarvitsee. Ei turhaa populismia, eikä epäselviä lausumien toistoja tai muunkaanlaista venkoilua. Asiat sanotaan ja puhutaan juuri sellaisena kuin ne ovat.

Esimerkiksi tämän aamun YLE:n ykkösaamussa tuli jokaiselle selkeä kuva, ettei finanssikriisi Euroopan osalta ole vielä välttämättä loppuun käsitelty, kun Irlannin asiat saadaan ratkaistuksi. Kataisen omin sanoin:

-Tilanne on vakava koko euroalueella ja Euroopassa. Tämä ei ole mikään leikin paikka. Pitää rehellisesti tunnustaa, että tilanne on niin huolestuttava eikä Irlanti välttämättä ole ainoa avustusoperaatiota tarvitseva maa, valitettavasti, Katainen sanoi.

Kataiselta voisivat muut puoluejohtajat ottaa oppia selkeästä ja uskottavasta esiintymisestä ja rehellisestä suoralinjaisesta polittisesti vaikeidenkin asioiden käsittelystä julkisuudessa.

Kataisella ja Kokoomuksella on suomalaisen politiikan nykytilassa erinomainen lähtökohta. On uskottava ja osaava ministeriryhmä. On erinomainen puoluejohto, jossa kuuluu ja näkyy dynaamisuus ja halua tehdä politiikkaa Suomen parhaaksi. Lisäksi on vanhempaa senioriteettiä joka antaa oman tukensa nykyjohdolle ja sen toimille. Tästä esimerkkinä ilolla katsoin ministeri Iiro Viinasen lausuntoa Jyrki Kataisesta menneellä viikolla tv:stä. Viinanen antoi suorasukaiseen tapaansa Kataisesta erinomaisen lausunnon eikä muuta voikaan !

Ei ole ihme, että Jyrki Kataisen johtama Kokoomus tulee voittamaan vuoden 2011 eduskuntavaalit. Siitä rohkenen lyödä vaikka vetoa ! Kokoomus pitää hyvän asemansa ja on selkeä ykköspuolue.

Keskustalaisena olen surullinen oman puolueeni edelleen jatkuvasta hurjasta alamäestä. Toivottavasti alamäki loppuu hyvissä ajoin ennen vaaleja ja uusi noste alkaa. Tosin 1995 vaaleissa Ahon hallituksen vaikean kauden jälkeen Keskustalle gallupit lupasivat 15-16 %:n kannatusta ja vaalitulos oli kuitenkin yli 19 %. Mikään ei siis ole "kirkossa kuulutettua" ennen kuin kansa on käynyt uurnilla ja antanut äänensä. Ja siihen on vielä vajaa viitisen kuukautta aikaa.

 

Arto Merisalo

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Täytyy huomauttaa teitä heti kärkeen että
Kävelevän Kataistrofin mainitsema finanssi-
kriisi ei tietenkään koske Suomea.

Senhän me sentään kaikki jo tiedämme.

Wapaa tyhjäntoimittaja, Harmaasusi™

Henry Bjorklid

Sanomasi on selkeä!

(;=p) <= Kalju-Henry kieli ulkona.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Henry Bjorklid

Hyvä myyntimies myy vaikka paskaa paketissa:
"Jyrki Katainen on noussut nopeasti suomalaisen politiikan ykkösmieheksi ja poliittiselta kompetenssiltaan hän on puoluejohtajista täysin ylivoimainen.

Hänen esiintymisistään ja lausumistaan saa selvän kuvan mitä hän kansalaisille kertoo ja sanoma menee perille jokaiselle kuulijalle. Ei tarvitse arvailla tai arvuutella mitä hän sanomisillaan tarkoittaa."

Velkatalkoo-Jykä myy paskaa monissa paketeissa; Kreikka-paketti, vero-paketti, Portugali-paketti (sisältö tunnetaan, kääre puuttuu), Irlanti-paketti, Orjatyö-paketti jne.

Henry

Käyttäjän artsime kuva
Arto Merisalo

Täällä Uudessa Suomessa häiriköi niin minun kuin muidenkin kirjoituksia Veli Hyvösen nimellä joku "sekapäinen" ja katkera henkilö. Sellaisia tosin täällä nimettömänä tuntuu riittävän enemmänkin. Olen tehnyt Uuden Suomen toimitukselle ilmoituksen tästä Hyvösestä tänään. Jos hän esiintyy sivuillanne, laittakaa myös toimitukseen palautetta ! Päätoimittaja Huusko kirjoitti asiasta juuri hiljan ja kertoi, että tällaisille henkilöille annetaan toimituksen toimesta "porttari." Itse poistan suoraan asiattomat kirjoittajat - oikealla nimelläänkin olevat. Veli Hyvösen kommentit poistan samantien ja laitan seuraavat tutkintaan. Arvostetun lehden nettisivuilla pitää säilyttää joku taso kaunahenkisissä kirjoituksissakin, joita Hyvösen tyyppiset kirjoittajat harrastavat !

Kommentointi kaikkinensa on ok ja tervetullutta, mutta omalla nimellä ja asiallisesti kuten päätoimittaja jokunen aika sitten omassa puheenvuorossaan kirjoitti !

Arto Merisalo

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Varsin mieltä piristävä kirjoitus, kiitos tästä!

Tuohon häirikköasiaan sen verran, että blogin ennakkotarkastus on kommenteissa oman kokemukseni mukaan hyvä pitää päällä. Silloin pahimmatkin riehujat ymmärtävät että vaivaa ainakaan pidempään tilitykseen on turha nähdä, koska sitä ei sisältönsä (oikeammin sen puutteen) vuoksi kuitenkaan julkaista.
Kokeilin aikoinaan moderoimatontakin linjaa, mutta ei siitä anonyymien(kin) spämmereiden ja muiden häiriköiden vuoksi tullut yhtään mitään.

Henry Bjorklid

Miksiköhän tämä ongelma on vain eräillä?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Merisalo

Kirjoitatte varsin pitkiä tekstejä, mutta ne toki ovat selkeäkielisiä (eivät siis kryptisiä).

Mutta onko mielessänne käynyt, että niillä on muutakin merkitystä kuin se, mitä itse ajattelette niillä olevan.

Luultavasti on (käynyt mielessä).

Jos olisin Kataisen taustaryhmässä, toivoisin kait, että jättäisitte ilmiön Katainen rauhaan (tuskin ajattelette, että kirjoitatte reaalihenkilöstä ja -toimijasta Jyrki Katainen?).

Palmusunnuntaihin joka tapauksessa on aika pitkä taival.

Jatketaan harjoituksia.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Onko Arto Merisalo tosissaan vai feikkaako hän pitääkseen itsensä lämpimänä? Kas siinäpä kysymys.

Toimituksen poiminnat