Arto Merisalo aitoja ajatuksia Artolta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 32 min 38 s sitten

Leijonien paraatimarssi jatkuu – Ranskalla ei ollut jakoa

5 tuntia 14 min ago

Leijonien hyvät otteet saivat jääkiekon MM-kisoissa jatkoa sunnuntaina, kun Ranska taipui Suomelle 0-3. Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen piti näkemästään.

- Voittopeli oli. Näytti helvetin hyvältä. Maaleja oltaisiin voitu tehdä enemmän, mutta muuten olen tyytyväinen. Nolla maalia omiin. Silloin yleensä peli voitetaan, Jalonen sanoi.

Joel Kiviranta maalasi Leijonat johtoon jo ennen ensimmäisen erän puoltaväliä.

Hallitusneuvotteluiden talousraami ”hyvin pitkälle valmis” – Antti Rinne: ”Vielä täytyy tehdä töitä”

19.5.2019 18:44

Hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden puheenjohtajat ovat sunnuntai-iltana keskittyneet talouspoliittisiin asioihin. Hallitusneuvotteluja vetäävän sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan ”talousraami on hyvin pitkälle valmis”.

”Päästiin talousasioissa eteenpäin. Talousraami on hyvin pitkälle valmis. Tässä on koko ajan ollut hyvä yhteistyö. Asiat on vaikeita, niihin täytyy löytää ratkaisuja. Vielä on muutamia asioita, joita täytyy käydä läpi . Nämä talouspoliittiset asiat menivät eteenpäin merkittävästi”, hän sanoi puheenjohtajien kokouksen päätyttyä.

Theresa Mayn ”uskalias tarjous” tyrmättiin alkuunsa: ”Mikään kuulemani ei saa uskomaan, että se olisi yhtään erilainen”

19.5.2019 18:16

Britannian pääministeri Theresa May aikoo tarjota maan parlamentille jälleen uutta ehdotusta erosopimukseksi Euroopan unionista. May kirjoittaa The Sunday Times -lehdessä, että luvassa on ”uskalias uusi tarjous parlamenttiedustajille”.

Britannia hävinnyt kaikki pelit – fanit eivät sure

19.5.2019 17:37

Jääkiekon MM-kisoissa Kosicessa paikan päällä satoja brittifaneja. Vaikka Iso-Britannia on hävinnyt kaikki pelinsä, nauttivat brittifanit kisatunnelmasta täysin siemauksin.

Lauantaina Slovakia voitti Britannian 7-1. Brittijoukkueella ei ollut matsissa mitään jakoa, mutta Coventrysta paikan päälle tulleet kiekkofanit Chris ja Angela eivät tappioita sure, vaan pitävät kisoja upeana kokemuksena.

Leijonat kunnioitti Matti Nykäsen muistoa

19.5.2019 17:12

Suomen jääkiekkomaajoukkue kunnioitti MM-kisoissa vuoden alussa menehtyneen Matti Nykäsen muistoa Kosicessa. Noin kymmenkunta Leijonien pelaajaa kokoontui lauantaina hotellin konferenssitilaan ja katsoi Nykäsen hyppyurasta ja elämästä kertovan elokuva Matti.

- Se oli siistiä. Ihan hyvä leffahan se on. Naureskeltiin yhdessä, Leijonien puolustaja Mikko Lehtonen paljasti.

Mikko Kärnä: Suojelupoliisin tulisi selvittää poliitikkojen Venäjä-yhteydet

19.5.2019 15:43

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä sanoo perussuomalaisten varapuheenjohtajan ja eurovaaliehdokas Laura Huhtasaaren osoittaneen huonoa harkintaa, kun hän osallistui Euroopan äärioikeistopuolueiden suurkokoukseen Milanossa eilen lauantaina. Huhtasaari on myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.

Antti Rinne saapui Säätytalolle: ”Näyttää siltä, että asiat ratkeavat”

19.5.2019 15:21

Hallitusneuvottelija johtava sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi sunnuntaina saapuessaan puolueiden puheenjohtajien neuvotteluun, että talouskysymykset ovat ratkeamassa hallitusneuvotteluissa.

”Meillä on ollut talouskysymyksiä ratkottavata taloustyöryhmässä tämän viikonlopun aikana. Sen perusteella, mitä minä olen sieltä tietoja saanut näyttää siltä, että asiat ratkeavat, eteenpäin kulkee”, Rinne sanoi saapuessaan Säätytalolle.

Maailman parhaaksi valittua giniä ei saa myydä Suomessa – Yrittäjä kypsyi: ”Tuntuu kuin olisimme Pohjois-Koreassa”

19.5.2019 12:03

Suomalaisen Arctic Brands Groupin uusi gini on palkittu Yhdysvalloissa maailman parhaana kahdessakin eri sarjassa, eli gininä ja parhaana kirkkaana tisleenä.

Tällä viikolla Kalifornian San Franciscossa järjestetty kilpailu International Spirit Competitition on Yhdysvaltain suurin alkoholijuomien kilpailu, jossa kilpaili yli 3000 tuotetta.

Suomalaisyrityksen uusi 58,5 prosentin vahvuinen Arctic Blue Navy Strength valittiin sarjassaan parhaaksi. Lisäksi tuomaristo valitsi sen parhaaksi myös kirkkaiden tisleiden sarjassa.

Kova äläkkä Laura Huhtasaaren osallistumisesta Matteo Salvinin suurkokoukseen: ”Putinille ja Venäjälle hyödyllisiä idiootteja”

19.5.2019 11:11

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan ja eurovaaliehdokkaan Laura Huhtasaaren osallistuminen Italian sisämininisterin Matteo Salvinin järjestämään Euroopan äärioikeistopuolueiden suurkokoukseen Milanossa puhuttaa Suomessa.

Kuohuntaa lisää se, että juuri Salvinin kokouksen alla Itävallan varaliittokansleri ja oikeistopopulistisen FPÖ:n puheenjohtaja Heinz-Christian Strache jätti molemmat tehtävänsä lahjuskohun vuoksi.

Professorilta veroidea hallitusneuvottelijoille: ”Silloin kaikki maksaisivat veron automaattisesti ja se olisi oikeudenmukainen”

19.5.2019 10:07

Parhaillaan käytävien hallitusneuvotteluiden vauhdittamana keskustelu veroista ja etenkin sijoittamiseen liittyvästä verotuksesta käy kiivaana. Muun muassa SAK on esitellyt veropakettinsa, Keskuskauppakamari on ehdottanut ansiotuloverotusta keventävää verouudistusta, joukko elinkeinoelämän järjestöjä on vedonnut hallitusneuvotteluihin osallistuviin puolueisiin institutionaalisille sijoittajille kaavaillusta lähdeverosta luopumiseksi ja Finanssiala varoittanut kyseisen veron vaikutuksista.

Angela Merkeliltä kova ulostulo populisteista: ”He haluavat tuhota meidän arvojemme mukaisen Euroopan”

19.5.2019 09:31

Saksan liittokansleri Angela Merkel on reagoinut voimakkain sanoin Itävallan varaliittokanslerin eroon johtaneeseen lahjuskohuun sekä Italian sisäministeri Matteo Salvinin järjestämään äärioikeistopuolueiden kokoukseen. 

Jari Lindström Duunitorille: ”Suurin virheeni oli, että laskin aktiivimallin läpi”

19.5.2019 08:58

Toimitusministeristön työministeri Jari Lindström (sin) arvioi tehneensä ministerinpestinsä suurimman virheen aktiivimallin kanssa.

”Olen täysin ymmärtänyt, mitä tehtiin. Suurin virheeni oli, että laskin aktiivimallin tuollaisenaan läpi. Siihen jäi se valuvika, että ihminen saa sanktion, vaikka tekee kaikkensa hakeakseen töitä”, hän sanoo Duunitorin haastattelussa.

Laura Huhtasaari puhui Matteo Salvinin suurkokouksessa: ”Perussuomalaiset haluaa ottaa kädestä samalla tavalla ajattelevia”

18.5.2019 20:46

Italian sisäministerin, La Legan puheenjohtajan Matteo Salvinin Milanoon koolle kutsuma eurooppalaisten äärioikeistopuolueiden suurkokous on saanut laajaa mediahuomiota Italiassa.

Salvini itse keskittyi omassa puheenvuorossa odotetusti Italian sisäpolitiikkaan.

”Minua ei pysäytä mikään eikä kukaan ennen kuin olemme tilanteessa, jossa yksikään italialainen ei maksa yli 15 prosentin verona”, hän linjasi esimerkiksi Il Messaggeron mukaan.

MM-kisoissa mammuttimainen alkusarja – USA:n NHL-tähti kritisoi vapaapäiviä

18.5.2019 17:06

Jääkiekon MM-kisojen mammuttimainen alkusarja on taas kerran sisältänyt useita epätasaisia pelejä. Suurten kiekkomaiden NHL-tähdet ovat tehneet jääkiekon pienemmistä maista selvää jälkeä.

”Epäreilujen jakojen pelit” saivat jatkoa lauantaina Yhdysvaltojen voitettua Tanskan 7-1. Ensimmäisen erän jälkeen Yhdysvallat johti 4-0 ja loppu olikin pakkopullaa.

Brittipelaaja haluaa jääkiekon MM-kisat Britanniaan

18.5.2019 14:06

Iso-Britannia antoi jääkiekon MM-kisoissa Leijonille kunniakkaan vastuksen, mutta taso ei lopulta riittänyt. Suomi voitti britit 5-0.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin vielä 0-0 -numeroissa.

- Ensimmäiseen erään olen todellakin tyytyväinen. Oli tiukka peli. Otimme liikaa jäähyjä ja annoimme suomalaisille liikaa tilaisuuksia ylivoimalla. Sellaisesta he rankaisevat. Muutamat virheet veivät meiltä pelin, Britannian joukkueen hyökkääjä Brett Perlini kommentoi Sport Contentille.

Suomen joukkue sai Perliniltä kehut.

Itävallan varaliittokansleri eroaa lahjontavideon vuoksi: ”Jouduin laittoman ansan uhriksi”

18.5.2019 14:05

Itävallan varaliittokansleri ja oikeistopopulistisen FPÖ:n puheenjohtaja Heinz-Christian Strache eroaa molemmista tehtävistään perjantaina julkaistun videomateriaalin vuoksi. 

SAK:n juristi ryöpyttää: ”Laura Huhtasaaren kanta on karmeasti väärä”

18.5.2019 13:37

SAK:n lakimies Jari Hellsten kommentoi blogissaan perussuomalaisten varapuheenjohtajan ja puolueen eurovaaliehdokkaan Laura Huhtasaaren kommenttia ihmisoikeuksista.

”Kaikilla ihmisillä on sama ihmisarvo, mutta ihmisoikeudet on aina sidottu tiettyyn valtioon”, Huhtasaari sanoi SAK:n eurovaalipaneelissa perjantaina.

Donald Trumpilta taas uusi käänne: Iso ratkaisu saa odottaa ainakin 6 kuukautta

18.5.2019 11:50

Valkoisen talon mukaan presidentti Donald Trump lykkää päätöstä autotulleista ainakin kuudella kuukaudella. Lykkäyksen tarkoitus on antaa enemmän aikaa kauppaneuvotteluille EU:n ja Japanin kanssa.

Tullit koskisivat Yhdysvaltoihin tuotavia autoja ja auton osia, ja niillä olisi tarkoitus suojella maan autoteollisuutta.

Alun perin päätöksen takaraja oli tänään lauantaina.

Lue myös:

Valtiotieteilijät hallitusneuvotteluista: ”Kaksi suurtappion kärsinyttä kerjäävät yhdessä vielä lisää”

18.5.2019 11:29

Valtiotieteen tohtori, historioitsija Jukka Tarkka ja valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo arvioivat keskustan aseman meneillään olevissa hallitusneuvotteluissa vahvaksi.

Matteo Salvini kokoaa äärioikestoa tänään Milanoon – Tutkija: ”Kyse ei välttämättä ole Euroopasta”

18.5.2019 10:43

Italian sisäministeri, äärioikeistolaisen La Lega -puolueen johtaja Matteo Salvini odottaa 100 000 ihmistä tänään iltapäivällä järjestettävään eurooppalaisten nationalistipuolueiden kokoontumiseen Milanoon. 

Tapahtumaan osallistuvat muun muassa Ranskan kansallisen liittoutuman johtaja Marine Le Pen ja Hollannin Vapauspuolueen Geert Wilders sekä edustajia Saksan Afd:stä, Tanskan kansanpuolueesta, Itävallan FPÖ:stä ja Viron Ekrestä. Suomesta tapahtumaan osallistuu perussuomalaisten varapuheenjohtaja, eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat